Stránky

sobota 31. ledna 2015

Red velvet v pohárku


Oblíbený "Červený samet" tentokrát v pohárcích. Recept jsem použila z časopisu Gurmet (02/2015), jen jsem snížila množství cukru.


Red velvet v pohárku


Ingredience
Těsto
  • 110 g změklého másla
  • 150 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 250 g hladké mouky
  • 15 g kakaa holandského typu
  • 1/2 lžičky soli
  • 240 ml podmáslí
  • 1/2 lžičky červeného gelového potravinářského barviva
  • 1 a 1/2 lžičky vinného octa
  • 1 lžička jedlé sody
Krém
  • 250 g sýra Philadelphia pokojové teploty
  • 250 g mascarpone pokojové teploty
  • 90 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 300 ml vychlazené 40% smetany ke šlehání 

Postup
V míse vyšleháme máslo s cukrem. Přimícháme vejce a vanilkový extrakt. Postupně zapracujeme prosátou mouku smíchanou s kakaem a solí. Poté pomalu přidáváme podmáslí, ve kterém jsme rozmíchali červené barvivo. V misce smícháme ocet a jedlou sodu, směs bude šumět a ihned ji přidáme do těsta. Důkladně promícháme.

Plech o rozměrech 35 x 25 cm vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150 °C) asi 20 minut. Necháme vychladnout. 

Pro přípravu krému smícháme Philadelphii s mascarpone a cukrem. Přidáme vanilkový extrakt. Zvlášť vyšleháme dotuha smetanu ke šlehání a následně ji zlehka vmícháme do sýrové směsi. Cukrářský sáček s ozdobnou špičkou naplníme krémem. Vychlazený korpus rozdrobíme, část nasypeme na dno pohárků a prstem lehce upěchujeme. Pokračujeme střídáním vrstvy krému a korpusu. 

Ingredience mi vystačily na 20 pohárků o objemu 150 ml.

Tip
Další variantou je vykrojit z korpusu kolečka a v kombinaci s krémem je navršit do sklenic.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...